CHORNOBYL BELLS OF THE KIEVO-SVIATOSHINSKY REGIONПовідомлення RSS Коментарі RSS


Скінчилось літо і з ним пішли теплі дні. Кожного ранку стає все прохолодніше.
Члени нашої організації отримали від БФ «Соціальне партнерство» безкоштовну гуманітарну допомогу – теплі речі.
Нещодавно до нас звернувся Козачук А.О., який завжди був не байдужий до долі нужденних, опікувався інвалідами-візочниками з проханням допомогти біженцям з Зони АТО. Ми вирішили поділитись одягом, взуттям та теплими речами, що отримали з Центру «Стефанія». Скільки теплих слів подяки почули ми і волонтери, які приїздять з Київа. Приємно, що люди, які втратили своє майно, знайшли щирі слова, а для волонтерів – це найбільше задоволення.


З настанням холодних днів, біженці з Луганську, Донецьку і всі нужденні з острахом розповідають, про те, що втративши свої затишні оселі, вони втратили одяг і не мають постійного місця проживання, щоб перечекати зимову негоду і морози, тому їм дуже потрібні теплі речі, шапки, куртки, пальто, взуття. Ціни на одяг у магазинах стрімко зростають, і нужденні люди не можуть нічого собі придбати.
Україну вже поглинає кризова безодня. У країні масове скорочення робочих місць, криза у містах і селах. Навіть працездатні люди не завжди можуть знайти роботу.
Влада на місцях не вирішує проблем біженців, деякі біженці доведені до жахливого стану: одні ходять голодні і випрошують милостиню у місцевих жителів, другі їдять відходи, що знаходять у сміттєвих баках і поповнюють ряди безхатченків, що ховаються у підвалах висоток, чи в живуть у лісосмугах, поблизу сміттєзвалищ.
У Центрі «Стефанія» допомагають не тільки безхатченкам, біженцям з різних куточків України. За декілька років нашої співпраці безкоштовно одяг отримали тисячі інвалідів, безхатченків, малозабезпечених району.
Очільники влади району і області швидко міняються, і дають тільки гарні обіцянки, особливо перед виборами, але до виконання діло не доходить, перемагає байдужість і безвідповідальність. А наша організація працює, хоча не має коштів на утримання персоналу організації, та головними проблемами є те, що немає транспорту для перевезення одягу і складу.
10 років ми звертались до адміністрації району, але й досі не маємо ні приміщення, ні транспорту, ні коштів. Ми запропонували новій владі проекти навчання біженців, інвалідів за різними програмами, та отримали відповідь, що коштів немає і влада працює у цьому напрямку.
У жовтні відбудуться вибори і ми повинні вибрати нових людей, що дійсно будуть працювати, вболівати за соціально незахищених, та робити корисні справи для нашого суспільства.
Я йду у депутати, саме тому, що наша країна крокує у Європу, і я хочу щоб у місцевій владі, було європейське відношення до людей, особливо з обмеженнями. Люди втрачають надію на краще життя і вже не вірять політикам, які нічого не роблять, для людей, а тільки погіршують рівень життя. Я – за краще життя і реальні зміни.
Коли я роздавала іграшки дітям з Зони АТО і малозабезпечених родин школи №2, вони зраділи і забули про негаразди, їх обличчя засяяли щасливими посмішками. Вони були , як маленькі ліхтарики. Якби кожна спроможна людина засвітила ліхтарик добра, тоді наша Земля була вкрита ліхтариками і світилась у Всесвіті.
Ми вдячні всім добрим людям, що допомагають нам і дуже дякуємо Президенту БФ «Соціальне партнерство» Поліщук О.М. і її помічникам за те, що вона допомагає знедоленим і засвічує тисячі ліхтариків добра.
Приєднуйтесь до нас, засвічуйте ліхтарики! Приймаємо пожертви щоденно.

Коментування

Для того, щоб залишити свій коментар, Ви маєте авторизуватись (увійти на сайт під своїм логіном та паролем).