CHORNOBYL BELLS OF THE KIEVO-SVIATOSHINSKY REGIONПовідомлення RSS Коментарі RSS


Подорож до с.Томашівка

Інваліди і потерпілі від ЧАЕС, завдяки Голові РДА Возному С.О змогли знову відвідати «Ризоположенський чоловічій монастир», що знаходиться у Фастівському районі.
Два роки тому ми були тут і нам сподобалось.


Сьогодні був сонячний день і уся навколишня природа була казково розфарбована осінніми барвами. На території монастиря нещодавно збудували  храм подібний до Іерусалимського. Там знаходиться копія статуї Богородиці з білого мармуру.


Дуже вражає те, що храм прикрашений різнокольоровим мармуром і яшмою, та золотавою мозаїкою. Ми відчули, що архітектор, який будував храм має великий талант , бо все було продумано і гарно зроблено до найменшої деталі.
Ченці не тільки відновили старовинні споруди, що лежали у руїнах, а й зробили красивий  парк з альтанкою і скульптурами на біблейську тематику на місцині, що була раніше у занедбаному стані. Силами ченців, та послушників цей мальовничій куточок природи обробляється та прикрашається, щоб відвідувачі могли насолоджуватися красою української природи, та міні-зоопарком з екзотичними птахами фазанами, павичами-альбіносами і іншими тваринами. Велику увагу привертають страуси, які залюбки тішать відвідувачів своїми пташиними витівками.
А ще коло монастиря є річка, де влітку проводять хрещення діток.Ченець повідав, що батьки отримують незабутні враження, коли їх дітки занурюються у воду.


Взимку на Різдво проводиться нічне богослужіння і тому запрошують усіх бажаючих.
Монастиру для братії на кухню потрібні тарілки, чашки, тому якщо Ви привезете їх у подарунок вони віддячать Вам своєю молитвою.
Дуже задоволені, ми дякуємо всім організаторам, які надали нам автобус.

Коментування

Для того, щоб залишити свій коментар, Ви маєте авторизуватись (увійти на сайт під своїм логіном та паролем).