CHORNOBYL BELLS OF THE KIEVO-SVIATOSHINSKY REGIONПовідомлення RSS Коментарі RSS



У Білу Церкву інваліди і потерпілі від ЧАЕС мріяли поїхати вже цілий рік, а завдяки Голові РДА Зайцю О.В. змогли побувати у казковому, мальовничому місці.

Екскурсовод розповіла цікаві історії з життя Браницьких, які були власниками парку.
Цей куточок природи зберігається і підтримується, щоб відвідувачі могли мати уявлення про оточення у якому довгі роки жили Браницькі.

З портрету у музеї на нас дивиться молода красива Олександра, яка була улюбленою фрейліною королеви Єлизавети, і її обличчя здається непроникливим. Але саме в цей час, за словами істориків, вона була у щасливому шлюбі, і чоловік подарував їй парк, який назвав на її честь. У будуванні цього парку приймали участь видатні архітектори і скульптори, які створювали скульптури з мармуру, та тисячі кріпаків.
Олександра організовувала прийоми членам королівських родин, які на згадку посадили рідкісні дерева у їх саду, які на жаль не збереглись, але є сучасний сад де восени можна скуштувати плоди різних екзотичних дерев, та купити найрізноманітніші саджанці.

Також у парку є сад бузку, де представлені 130 видів, місток закоханих, та китайський місток з озерцем з китайськими величезними червоними сазанами.
Серед цікавинок парку курсує невеличкий потяг, та карета з кіньми.

Потім ми побували у монастирі Св. Марії Магдалини, який зустрів нас своєю прохолодою серед спекотного дня.

Дуже задоволені, ми дякуємо всім організаторам, які надали нам автобус.

Коментування

Для того, щоб залишити свій коментар, Ви маєте авторизуватись (увійти на сайт під своїм логіном та паролем).