CHORNOBYL BELLS OF THE KIEVO-SVIATOSHINSKY REGIONПовідомлення RSS Коментарі RSS


Експерти з Бразилії і Іспанії, Росії, Німеччини розповіли, як у їх країнах працюють державні структури, що допомагають недержавним Фондам, та їх працівникам реалізувати проекти для неповносправних. Також експерти наголосили на те, що не мають довіри до благодійних фондів в Україні, тому що у 2009 році 176 000 фондів  США і Європи перерахували у різні фонди України $ 9 млрд., у 2010 році ще більше, а позитивних змін не відбулось!
Не відчули допомоги нужденні, тому, що діяльність фондів не була прозора, немає звітів про витрачені кошти.
У Європі відбуваються перевірки діяльності фондів, і за порушення їх закривають, а в Україні такої практики немає.


Президент РГО  Кузнєцова Д.О. зустрілась з онуком славнозвісного мецената Терещенко Мішелем, який розповідав про своє бажання допомагати Україні відроджувати українські традиції: він повернувся в Україну відроджувати льонарство і пасічництво. Але він приїхав не підтримувати талановитих  інвалідів, та нужденних, хоча побачив роботи наших майстрів і оцінив їх унікальніст. У коло його інтересів входить тільки бізнес, тому він заснував в Україні благодійну організацію «Фундація спадщини Терещенків», щоб захистити лікарні, сиротинці, та побудоване його предками, тобто займається збором коштів на благодійництво для себе, хоча є автором книги «Перший олігарх».

 

Під час конференції з питанням про те, де можна знайти інформацію про фонд і реальних благодійників, які допоможуть у реалізації проектів для інвалідів, Президент Кузнєцова Д.О. звернулась до директора Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Заболотного А., але він не відповів, мабуть через необізнаність, та неодноразово наголосив на те що, громадські організації повинні вирішувати всі питання через недержавні інституції, але на численні запитання присутніх про те, у яких інституціях можна зареєструвати свої заяви на проекти він не зміг відповісти і пішов у своїх справах.
У Київській області зареєстровано 552 Благодійні Фонди, а інформація про їх місцезнаходження і діяльність майже відсутня. Уславлені майстри-інваліди, чорнобильці потребують допомоги сьогодні, але навіть на 2020 р. підтримка у «благодійних фондах» не запланована. Тому Україна по благодійництву займає одне з останніх-105 місце.
Навіть Зімбабве і Нікарагуа попереду.
Дії нашої організації прозорі і направлені на допомогу нужденним, маємо інвестиційні проекти, за якими благодійники отримають визнання, шанування і великі дивіденди, тому що довіра до нас – це головна складова успіху для співпраці.

Коментування

Для того, щоб залишити свій коментар, Ви маєте авторизуватись (увійти на сайт під своїм логіном та паролем).