CHORNOBYL BELLS OF THE KIEVO-SVIATOSHINSKY REGIONПовідомлення RSS Коментарі RSS


Свято «Масляна» 2010

PICT1535

14 лютого 2010 р. члени РГО “Дзвони Чорнобиля” були запрошені на свято «Масляна», яке з  благословіння благочинного ВАСИЛЯ РУСИНКИ проходило на території  храму Вознесіння м.Вишневе.
На святкування  зібралось багато людей з різних православних приходів, мешканці міста.
Під їх оплески ліцеїсти з воєнного ліцею ім.Богуна м.Боярка змагались у кмітливості і силових випробуваннях. На веселих конкурсах були розваги для дітлахів.
Святкового настрою додали млинці (3000) з чорною і червоною ікрою, сиром, якими пригощали усіх бажаючих, також частували гречаною кашею і глінтвейном. На завершення свята був салют.

Християни назвали «Масляницею» час, коли можна їсти молочні продукти і рибу, перед Великим постом. Сотні рецептів млинців ви знайдете в українській кухні і багато хто з нас спробував їх зробити,
та згадав народну мудрість «Перший млин комом».
А секрет виготовлення млинців полягає у тому, що треба приготувати сметаноподібне тісто (мука, яйця, молоко, та дрібка солі, соди)
і прокип’ятити будь-яку олію у сковороді і потім її злити у інший посуд та сміливо наливати тісто на сковороду. Для наступних млинців обов’язково змащувати (розрізаною навпіл картоплиною) кип’яченою олією сковорідку.
Під час Великого посту, який  починається  за 49 днів до Пасхи  можна виготовити пістні млинці без яєць і молока, а замість сметани – варення.
Великдень святкується у цьому році 4 квітня.
Ми дякуємо за запрошення організаторам (ГО “За Вишневе”), і всім людям,  що організували свято.

PICT1548

Коментування

Для того, щоб залишити свій коментар, Ви маєте авторизуватись (увійти на сайт під своїм логіном та паролем).