CHORNOBYL BELLS OF THE KIEVO-SVIATOSHINSKY REGIONПовідомлення RSS Коментарі RSS


1,12,2

Під такою назвою 1 грудня 2009 р. РГО “Дзвони Чорнобиля Киево-Святошинського району” відкрили 25 виставку художніх робіт обдарованих дітей-інвалідів, інвалідів,  малозабезпеченої молоді присвячену Міжнародному  Дню Інвалідів у місті Боярка.

Головною метою заходу було привернення уваги мешканців до проблем інвалідів-майстрів, які уславлюють рідне місто далеко за його межами і  вже нагороджені більше ніж 500 грамотами від Міжнародних, громадських організацій і дипломами.

В експозиції виставки представлені мистецькі твори з бісеру, глини, вишивка, та  різні оригінальні за технологію вироби з аплікаційних  паперових кульок Калабушкіної О.С. (інв. 2 гр.)
Дві теми підсвідомо хвилюють Ланового Ю.В. інв. 3 гр. та найбільше діють на його уяву це – спасіння душі і майбутнє України. Як він малює свою кольорову  мозаїку з нових  рецептів спасіння людства і «Дороги  до раю» нещодавно вже побачили гості з Америки, а сьогодні побачили співмешканці.
Серед перших  приїхали  підтримати інвалідів – гості з Києва. Голова обл.організації «Союз Чорнобиль України» Нечипоренко І.І., Заст. Голови Райдержадміністрації Лук’янчук А.С. , Начальник Управління соц. захисту Чертков С., Представник Управління Юстиції, Директор ЦСПР Лахтадир А.М. Вони були дуже вражені роботами інвалідів, побажали, їм успіхів у подальшій творчій роботі.

Потім була проведена презентація виставки робіт інваліда ВВВ Бегми М.І. і  присутніх дуже зацікавили картини .
Всі інваліди, що приймали участь у виставці отримали подарунки, що надала підприємець Ткаченко А.С. Переможцю конкурса «Бісерне диво», якого визначало жюрі – подарували на згадку  пам’ятний цінний  подарунок. Цю приємну винагороду отримала Ільченко С. інв. 2 гр., яка інкрустувала бісером більше 15 ікон.
На виставці можна було побачити нові стильні роботи з бісеру Кузнецової Д.О., Якуб Т., Костусяк Д. – це  як подорож до країни веселкового блиску вигадливих квітів, модних  кольє, браслетів, з кульок і дорогоцінного каміння.
Надреальні, фантастичні створіння Шерчкова О.А. інв.2 гр. , який  продовжує містичні видіння  характерні для митців казково – містичних сюжетів Марка Шагала і, є новим направленням  у графіці, бо це є синтезом фантастичних форм і їх пропорційного відображення, яку можна назвати – фантасмографія.
Багато гостей зібралось привітати інвалідів. Голова «Сестринства милосердя во ім’я Св. Рівноапостольної княгині Ольги» Ярошенко Н. розповіла про діяльність організації і співпрацю з «Дзвонами».
Поділився своїми роздумами і підтримав щирими словами інвалідів Настоятель Свято-Микільського храму м. Боярка протоієрей Валерій. Також він висловив співчуття з приводу втрати видатної майстрині з бісероплетіння Бондаренко А.Г.інв.2 гр., яка зоставила багато робіт і теплі спогади в наших серцях.
Після концерту  організованого дитячими колективами Києво-Святошинської Класичної гімназії інваліди змогли скуштувати солодощі, які для благодійного  солодкого столу надала від щирого серця жінка – підприємець с. Крюківщіна Коваленко Л.О.
Ми дуже вдячні всім хто допоміг зробити свято для нужденних.
Сьогодні у нашому місті 326 інвалідів з дитинства і понад 5000 інвалідів різних категорій, серед яких ще багато обдарованих. Всі вони  потребують нашої уваги і допомоги у виявленні та застосуванні їх талантів.
Міська  і районна рада використовує свої можливості для  розв’язання  питань з якими ми до них звертаемось, але дуже повільно. Громадські організації мають потенціал для швидкого реагування , але через нестачу коштів, не завжди можуть надати допомогу своєчасно.
Всім хто хоче допомогти нужденним, наша організація пропонує  долучитись до впровадження нових соціальних проектів. Під час кризи дуже важливо підтримувати інвалідів та талановиту молодь, яка зможе внести свій внесок у добробут нашого міста і району.
Нові роботи зроблені з любов’ю вражають глядачів своїми ідеями, про це свідчать численні записи у книзі відгуків. Великим прикладом мужності є невтомна праця інвалідів у невпинній боротьбі за виживання. Тяжкий життєвий шлях довжиною у життя наші майстри торують до великої мети. Українські традиції є невід’ємною частиною нашої нації, тому наших майстрів знають і шанують не тільки в Україні, а ще й у Германії, Франції, Америці, Росії.
Ми закликаємо до  партнерства і співпраці, майстрів з різних країн, щоб вивчати різні технології, створювати нові шедеври,та проводити виставки де люди  змогли б частіше побачити дивосвіт нових майстрів.

Коментування

Для того, щоб залишити свій коментар, Ви маєте авторизуватись (увійти на сайт під своїм логіном та паролем).