CHORNOBYL BELLS OF THE KIEVO-SVIATOSHINSKY REGIONПовідомлення RSS Коментарі RSS


shulga.jpg

Напередодні Міжнародного Дня Інвалідів 2 грудня 2008р. наша організація зібрала найактивніших людей, які піклуються про дітей-інвалідів, інвалідів, сиріт, напівсиріт, дітей з неповносправних родин і провела заходи.
Конвенція ООН “Про права інвалідів” виносить як приорітет питання людей з інвалідністю на світову арену.
Ми робимо одну велику справу для соціальної інтеграції людей з інвалідністю, ішукаємо шляхиу розв’язання проблем неповносправних.

зал.jpg

Усі заходи ми організували за підтримки Боярської міської ради, Києво-Святошинської РДА. До нас долучились 7 організацій м.Боярка і гості з Борисполя інваліди- візочники, які дуже хотіли прийняти участь у виставці «Крізь сльози до перемоги», незважаючи на відстань подолали усі перешкоди .

all.jpg

30 учасників виставки «Крізь сльози до перемоги», обдарованих інвалідів представили близько 400 робіт виставки. Талановиті інваліди, мають великі здобутки. Їх надзвичайне мистецтво є абсолютним виявом індивідуальної творчості, викликаної натхненням і кожен з них має свій певний стиль, яким одна робота відрізняється від іншої.
Наша організація «Дзвони Чорнобиля києво-Святошинського району» вже 4 роки завдяки позитивним перетворенням у Україні змогла внести свій внесок у боротьбі за права дітей- інвалідів, інвалідів, сиріт, напівсиріт, дітей з неповносправних сімей шляхом впровадження проектів для незахищених мешканців м.Боярка. Це – 24 виставки, 22 концерти і 20 благодійних солодких столів.
Наша майстриня Бондаренко Г.П.(інв.2гр.), вишила рушник з молитвою-оберігом, від злих духів, весільний рушник. Все життя українського народу пов’язано з обрядовими традиціями невід’ємною частиною, яких є речі, які виготовляють майстри і прикрашають особливими, візерунками. Додала нові експонати до колекції українських рушників Карташова О.В. постраждала від Чорнобильської катастрофи, які вона прикрашає стилізованими українськими квітками. Костусяк Дар’я вивчає складну техніку вишивки, та прорізування, яку вона використовує при вишивці різноманітних серветок.
Бондаренко А.Г. інв.2гр., виплела з бісеру нові кольє та гердани, які набули популярності серед шанувальниць українського традиційного мистецтва.
Кузнецова Д.О. (інв.3гр.), виплела з бісеру кольє з золотими колосками, яке символізує добробут, та ще декілька нових робіт це: ’’Українські мотиви’’ , ’’Осінь’’ та представила нові ікони інкрустовані бісером. У Савицького О.В.(інв.2гр.), на малюнку колоситься нива до небес-сподівання на багатий урожай.
Юрій Лановий (інв.3 гр.) продовжує серію картин, які відображують результати його роздумів про життя українців. Калабушкіна Оля (інв.2 гр.) за своєю рідкісною технологією з паперових кульок зображує ікони, храми, що за свідченням спеціалістів є “злетом душі”. Для людини з такою важкою хворобою це велике досягнення.
Звірі з глини Свіріденко І.О. (інв.2 гр.), це мешканці українських лісів, полів, озер. Бобри і дикі кабани дивують глядачів досконалістю форм, хоча він ніде не вчився і не має коштів на матеріали.
Багато гарних, потрібних речей виготовляють і можуть виготовити майстри- інваліди, тому , що ми хочемо відродити українські культурні набутки шляхом впровадження нових пректів за якими кожен інвалід, та її родина зможе реалізувати свій творчий потенціал. Ми бажаємо, спілкуватись з всіми прогресивно мислячими, активними людьми з різних країн, які прагнуть допомагати ближньому, в першу чергу інвалідам.
Долаючи різні недуги, ми допомагаємо один одному і це нас єднає, ще більше, дає впевненість, що краса українського мистецтва, яке живиться давніми традиціями розквітає. У нас є великий скарб, це – невичерпна фантазія наших митців, і митців, які до нас приєднуються ,мають багато ідей.
Ми радіємо що приїхали подивитись на незвичайні роботи і підтримати нас багато гостей, які переймаються нашими проблемами. Це представники:
Райдержадміністрації Києво-Святошинського району
Боярської міської ради
«Фонд інвалідів Чорнобиля учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС».
«Територіальний Центр ООГ»
Клуб інвалідів «Ікар».
РГО «Інваліди війни і збройних сил України»
Боярська Києво-Святошинська класична гімназія.
На урочистій частині перший привітав та розказав плани на майбутнє Заст.голови Райдержадміністрації Києво-Святошинського району Лук’янчук Олександр Сергійович.
Потім дитячий хореографічний ансамбль «Сонечко» Києво-Святошинської класичної гімназії (керівник Вікторія Молодець) виконав танок.

shulga_.jpg

Привітав заступник голови міськради м.Боярка Шульга В.В.
Вихованці Боярської дитячої школи мистецтв виконали танок «Жабенятя»,
(керівник Кальникова Тетяна Петрівна), і вокально-хореографічний ансамбль «Перлинки» Києво-Святошинської класичної гімназії (керівник Валентина Шипка).
Виступала заслужений працівник Обл. Управління «Інваспорт» Вінніченко Марія Василівна.

Derda  I.I.jpg

Після вітального слова Голова Київ. обл. орг. „Союз Чорнобиль України” Дерда І.І. розповів про проект нових законів захищаючих постраждалих від катастрофи на ЧАЕС.

Yuriy Alexeevich.jpg

Президент Фонду інвалідів Чорнобиля учасників ліквідації аварії на ЧАЕС Івченко Ю.О. розповів про незабутні події на Чорнобильській станції у 1986р. і її наслідки, які відчуває на собі кожен мешканець радіаційно-забруднених зон.
Промова настоятеля Свято-Микільського храму м.Боярка протоієрея Валерія була втішним словом і моральною підтримкою для нуждених.
Депутат Корзун Людмила Львівна морально підтримала інвалідів.
Президент «Ікар» Оревіна Г.С нагороджувала грамотами інвалідів з клубу «Ікар».
Директор гімназії Сушко С.М. привітала інвалідів
Президент РГО ’’Дзвони Чорнобиля Києво – Святошинського району’’ нагороджувала активних інвалідів, і членів організації, які докладають всіх зусиль для роботи організації, і проведення заходів.
Далі привітав усіх присутніх. Голова рай.орг. «Інваліди війни і збройних сил України» Грецький Борис Артемович.

Vasylenko.jpg

А потім Народний артист України соліст ансамблю «Київська Камерата» Василенко Олександр заспівав так, що усі присутні були вражені і зал, ще довго аплодував .

Savitskyi.jpg

Пісню виконав інв.2гр. Савицький О.В.

bard.jpg

Пісню виконав бард-гітаріст, гість з Києва – Мартиненко Олександр.
Далі танок «УПС» виконали Яценко Яна та Яременко Діана.

gorlytsyajpg.jpg

А Народний фольклорний гурт „Горлиця” виконав українські народні пісні.
Учасник бойових дій, воїн-інтернаціоналіст Козленко Р.Л., яка опікується нужденними і допомагала в організації заходів, розповіла присутнім, яку важливу роботу виконує Президент РГО ’’Дзвони Чорнобиля Києво – Святошинського району’’ .

PICT0730.jpg

Цікавим завершенням став Благодійний обід у їдальні, де за великими столами розмістились 150 чоловік нужденних і малозабезпечених, інвалідів-візочників.
Особлива подяка всім хто приймав участь у організації заходів.

Diana, Alla Bondarenko.jpg

Усі зацікавлені у проведені заходів для нужденних і інших великих заходів, участі у проектах зв’яжіться з нами за тел. : 80978535011 р/р26006002500292 код 33144324 МФО321983 м.Київ, АПБ ’’ПРАВЕКС-БАНК’’

Коментування

Для того, щоб залишити свій коментар, Ви маєте авторизуватись (увійти на сайт під своїм логіном та паролем).