CHORNOBYL BELLS OF THE KIEVO-SVIATOSHINSKY REGIONПовідомлення RSS Коментарі RSS


Організація створена для захисту і реалізації прав інвалідів, нуждених, та молоді з сімей потерпілих внаслідок катастрофи на ЧАЕС
1. Короткий опис діяльності організації.
Організація створена 17 серпня 2004р. напередодні Дня Незалежності, тому ми нам радісно, що ми святкуємо з всією країною день народження нашої організації.

За 10 років існування організації нами були реалізовані понад 50 проектів.
З них один за Угодою між Урядом України і Урядом США, 25 проектів у м.Боярка,15 у м.Вишневе, м.Дніпропетровськ, м.Чернигів, с.Байтали (Одеська обл.),м. Алушта(КРИМ), м.Сквира, м.Яготин, с.Новосілки.
У Києво-Святошинському районі Київської області мешкає понад 137 тис. жителів. Серед них понад 6 850 осіб має інвалідність через вроджені вади, внаслідок катастрофи на ЧАЕС, кількість їх зростає кожного року на 0.25%.Майже всі вони мають творчий потенціал, але у нашому регіоні немає спец.закладів для навчання і творчої роботи людей з обмеженнями.


Всі заходи і проекти нашої організації націлені на пошук шляхів розвитку творчих можливостей людей з обмеженнями, та реальну підтримку творчо обдарованих інвалідів, молоді з неповносправних сімей, щоб вони могли вести рівноцінний  спосіб життя згідно з індивідуальними здібностями та інтересами, і таким чином реалізувати гарантовані  в Україні “рівні можливості” .
Важливим є те, що наша організація єдина в районі, що постійно діє і надає адресну гуманітарну допомогу у вигляді одягу  взуття, продуктів харчування членам організації, інвалідам, безхатченкам, біженцям і нужденним району.
Організація недержавна і тому, не фінансується з бюджету, а існує тільки на пожертви.Наша організація надає безкоштовно якісні послуги і допомагає у розвязанні питань повязаних з захистом прав інвалідів, потерпілих від ЧАЕС.
Просимо небайдужих людей допомогти коштами для подальшого існування організації і на впровадження соціальних проектів.

2. Мета проектів полягає:
У розробці заходів спрямованих на:
-розвиток творчих можливостей інвалідів, та молоді з неповносправних сімей потерпілих внаслідок катастрофи на ЧАЕС.
-подолання кризових ситуацій інвалідів, молоді з неповносправних сімей потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС .
-реальна підтримка і навчання творчо обдарованих інвалідів, молоді з
неповносправних  сімей, потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС .

3. Завдання організації:
Подолання кризового стану потерпілих внаслідок катастрофи на ЧАЕС творчо  обдарованих інвалідів, молоді з неповносправних сімей, щоб вони могли вести рівноцінний  спосіб життя згідно з індивідуальними здібностями та інтересам.

4. Актуальність проектів впроваджених організацією:
Конвенція ООН “Про права інвалідів” виносить як приорітет питання людей з інвалідністю на світову арену і ми використовуємо свій досвід, щоб сприяти соціальній інтеграції людей з інвалідністю .
Проекти нашої організації спрямовані на соціальну адаптацію, та залучення до суспільно активного життя творчо обдарованих дітей-інвалідів, інвалідів, молоді з неповносправних сімей, які  потерпіли внаслідок аварії на ЧАЕС і перебувають у кризових ситуаціях.
За Законом України, інвалідом є особа зі стійким розладом функцій організму, зумовленим захворюваннями, наслідком травм, або уродженими дефектами, що призводять до обмеження життедіяльності, і  необхідності в соцільній допомозі , захисті, мають пільги визначені Законами України.
За опитуванням ,,Дзвонів Чорнобиля Києво-Святошинського району’’, яке проводилось у районі 2010 р. серед   творчо обдарованих інвалідів- є майстри, які мають великий творчий потенціал і хочуть його реалізувати, але не мають можливості і тому  впадають у депресію. Ми знайшли шляхи і можливості для використання творчих здібностей на користь суспільству, не зважаючи на обмеження .
5. Реалізовані заходи.
1.Відкрита творча майстерня «Дзвони» для інвалідів та молоді з   неповносправних сімей потерпілих внаслідок катастрофи на ЧАЕС у м.Боярка.
2.Проводиться робота за індивідуальними программами навчання компютерній грамотності у Першому Громадському Учбовому Центрі.
3.Розробка та впровадження соціальних проектів і  програм подолання кризових ситуацій інвалідів, молоді з неповносправних сімей потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС.
4.Залучення до творчої діяльності інвалідів, інвалідів з дитинства, молоді з неповносправних сімей.
5. Навчання у майстер-класах за образотворчими програмами .
6.Участь у реалізаціїї культурно-просвітницьких програм творчо обдарованих інвалідів, молоді з неповносправних сімей.
7.Забезпеченя творчих інвалідів, неповносправних літературою, матеріалами для рукоділля і виготовлення робіт.
8.Участь у виставках місцевого, районного, Міжнародного рівня.
9.Допомога у реалізації творчого  потенціалу інвалідів, молоді регіону.
10. Виставки художніх робіт інвалідів, потерпілих від ЧАЕС у містах і селах  України.
11.Виставки робіт інвалідів у Київо – Печерській Лаврі (м. Київ.)
художні роботи інвалідів потерпілих. від ЧАЕС,
12. Співпраця з Академією Народної Творчості Інвалідів України
13. Концерти з участю інвалідів.
14.Участь у Міжнародному фестивалі «Чорнобильські мотиви» м.Дніпропетровськ , «Повір у себе» і інші.
15. Висвітлення у  засобах масової інформації м.Боярка соціальних проектів для привернення уваги громади до проблем інвалідів, та відображення усіх  важливих подій  і аспектів принципу всебічної участі у житті суспільства та їхньої рівноправності.

6.Планується  охопити за проектами у регіоні.
У районі понад 6 850 інвалідів з дитинства, 5000 інвалідів потерпілих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, понад 200 дітей з неповносправних сімей.
Участь у проектах беруть члени організації і нуждені мешканці регіону.  Передбачається, що за проектоми у 2014-2015 р. буде охоплено понад 2000 осіб, ознайомляться з роботами творчо обдарованих мешканці району, та через інтернет-видання понад мільон осіб.

Коментування

Для того, щоб залишити свій коментар, Ви маєте авторизуватись (увійти на сайт під своїм логіном та паролем).