CHORNOBYL BELLS OF THE KIEVO-SVIATOSHINSKY REGIONПовідомлення RSS Коментарі RSS


Традиційним стало те, що Партія Регіонів допомагає інвалідам. Півтора роки тому назад регіонали взяли відповідальність за життя країни і тому отримали підтримку соціальні проекти з залучення до активного життя інвалідів та проекти культурно-просвітницького напрямку для малозабезпечених, потерпілих  від аварії на ЧАЕС. Багато культурно-мистецьких програм проводиться з ініціативи Президента РГО «Дзвони Чорнобиля Києво-Святошинського району» Кузнецової Д.О., яка ще очолює осередок Академії Народної Творчості Інвалідів України і плідно співпрацює з Партією Регіонів.

Всі члени Партії Регіонів Київо-Святошинського району небайдужі до проблем нужденних, допомагають Кузнецовій Д.О у впровадженні проектів і тому був наданий автобус для перевезення інвалідів та членів нашої організації до краєзнавчого музею Народної Архітектури і побуту, який знаходиться у м. Переяслав–Хмельницькому.


 

Там ми побачили (знайдені на території Полтавської області): стародавні хати, бджолярню, млини, та зібрані з різних регіонів України речі домашнього вжитку  ХІХ ст., та початку ХХ ст. Нас зацікавила сільська школа 1900 р., у якій достовірно відтворена атмосфера навчання, є навіть розклад уроків у якому значиться вивчення кожного дня Закону Божого. Ще ми побачили курені і фортеці козаків, що захищали кордони, та музей транспорту з справжніми каретами і відвідали мисливський будинок.

  


Але найбільше враження справило на нас те, що саркофаги були не тільки у Єгипті, а й наші пращури використовували кам’яних баб (тобто невеликі саркофаги) у похованнях, і зібрання кам’яних пам’яток скидається на такий собі Стоухенж у мініатюрі.


З задоволенням ми побували у с. Борисівка у Храмі Бориса і Гліба, який знаходиться на річці Альті. Великою християнською святинею є старовинний кам’яний хрест, що знаходиться на місці вбивства св. Бориса 1015 р.), сина князя Володимира. Якщо з великою вірою людина доторкнеться до цього хреста, то отримує зцілення.

Люди, що побували у храмі, познайомились з настоятелем о. Анатоліем, та поспілкувались з ним – були вражені його щирістю і гостинністю. Він вже декілька років знаходить час для паломників і спілкування з всіма, хто потребує підтримки.

Паломники прибувають до храму з усіх куточків України, і знають, що для кожного знайдеться добра порада. Цього разу він піклувався про спасіння душі 19 інвалідів і нужденних, постраждалих від катастрофи на ЧАЕС. Отець Анатолій давав всім пити цілющу воду з чудодійного джерела св. Бориса і Гліба, та з молитвою про зцілення обливав їх.

Потім Отець Анатолій  нас частував місцевими стравами.
Всі паломники дуже дякують Партії регіонів, Райдержадміністрації за можливість побувати у цікавій подорожі, та особлива подяка Голові РДА Зайцю О.В., та Іскоростенському А.М., перевізнику Ковальчук І.А.

Просимо всіх людей, які хочуть допомогти у організації паломницьких подорожей, та робити добрі діла для спасіння душі терміново подзвонити моб.097 8535011

Коментування

Для того, щоб залишити свій коментар, Ви маєте авторизуватись (увійти на сайт під своїм логіном та паролем).